Home » Interview Questions » Levi Strauss Interview Questions

Levi Strauss Interview Questions

Levi Strauss is the world’s largest brand-name apparel company and a global leader in jeanswear, serving since 1853. The company is headquartered in San Francisco, California. The company markets casual wear, jeans, and accessories for people of all ages. This is done under several trademark brands like Levi’s, Signature by Levi Strauss & Co., and Denizen.

levi strauss interview questions

While preparing for an interview there are several things you need to take care of for a successful interview. So before appearing for the interview you should thoroughly explore the company and cautiously analyze the job description to understand why you would be a good fit for the same.

So to help you, here we have tried to enlist a few most commonly asked open-ended interview questions and tips and tricks on how to ace them. These will help you to prepare better.

Common Interview Questions

Q1: Tell us about yourself?

Ans: While answering this question start with your name and present occupation, followed by hobbies and qualifications. Don’t forget to include key facts and skills related to your work experience to impress the interviewer. Try to cover the most important things in limited words, that the interviewer needs to know about you.

Q2: How did you hear about this position?

Ans: The interviewer asks this question as he/she wants to hire someone who’s being targeted and specific in their job chase. He/she doesn’t want to hire someone who will agree to any job they can get. Also, try to explain your intention and purpose of your job search.

levi strauss interview question

Q3: What do you know about Levi Strauss?

Ans: Be sure that you have gone through the company details thoroughly before the interview. Also be updated about the latest company news, as well as all the products and services offered by Levi Strauss.  Also, try to highlight the uniqueness of the company that inspired you to apply for the position.

Q4: Why do you want to work for Levi Strauss?

Ans: Levi Strauss is a pioneer in Jeans manufacturing and designing. So try to cite the quality aspects and uniqueness of the brand, as compared to other global brands like USPA and GAP. Here you can also mention the company’s employee-friendly policies and work culture.

Q5: What is your greatest strength?

Ans: Now it’s time to mention your skills supported through your experience. Few general strengths which will help you to get through this Levi Strauss interview are good communication skills, discipline, dedication, and enthusiasm. Go through the job description once again and try to include mentioned required skills as your strengths. Try to convince the interviewer how your strengths can fulfill the organization’s goals.

the levi strauss interview question

Q6: What is your greatest weakness?

Ans: While answering this question, try to talk about your weaknesses and how you have transformed them into your strengths. Show your zeal with which you have worked on your weaknesses to improve and get better. Be honest and always emphasize the positive side.

Q7: What is your greatest professional achievement?

Ans: Now the interviewer wants to test your ambitions.  Choose something current and relevant to this job. Take pleasure while mentioning your accomplishments and try to validate your candidature for the position offered.

Q8: Where do you see yourself in five years?

Ans: This is a bit of a trick question. So before answering, just think about what you want from your job and where this offered position could realistically take you. Also, don’t forget to highlight your eagerness to work hard for potential growth prospects.

Q9: How would you describe your personal style?

Ans: Now the interviewer is trying to judge your latest industry knowledge and fashion sense. Don’t forget that Levi is a pioneer in Jeans fashion. Try to tag your style and what style means to you. You can also reveal any leading fashion idol you look up to as an icon and highlight his/her style which fascinates you the most.

Q10: What career path interests you the most in this company?

Ans: Before answering this question just go through the company hierarchy and answer accordingly. Make sure that the organization’s career path aligns with your future plans.

levi strauss interview questions tips

Q11: What are your favorite trends in fashion right now?”

Ans: Now it’s time to display your knowledge about the latest fashion industry trends. It will be highly favorable to bring up few ongoing denim fashion trends like baggy jeans, straight leg, barrel leg, etc., as seen at Victoria Beckham and Gucci.

Q12: How would you define outstanding customer service?

Ans: Try to emphasize the importance of full customer satisfaction and assistance provided to the customer while shopping. Highlight your customer-friendly behavior citing few relevant examples from your past experiences.

Basic Mistakes to avoid

Make sure to avoid these mistakes while answering the questions:

  • Too casual at greeting
  • Sounding rehearsed
  • Speaking unkindly of anyone
  • Lying and untruthful

The Right Things To Say To The Interviewer

  • Customer is the king, Customer satisfaction
  • Inventory management, FIFO, record keeping
  • Brand value
  • Outstanding team worker
  • Open to new learning and tasks
  • Meeting targets on time
  • Mentoring staff
  • Out of the box thinker
  • Store display and layout
  • Discounts and Sales

the levi strauss interview questions

Few Basic Interview Tips For Interview

  • Turn off your mobile
  • Ensure eye contact during answering
  • Make sure that you at least 10 minutes early at the interview place
  • Be honest and truthful in all your responses and avoid negativity
  • Make sure you are appropriately dressed, if possible in Levi clothing
  • Be prepared to sell
  • Show off your fashion sense
  • End the interview on a good note

Conclusion

There is no need to worry. Everybody passing through this stage is slightly nervous. After all, it’s a life-changing prospect. It’s time to calm down and lighten up for the future. Few open-ended questions enlisted here will help you to fly through the interview process. These questions are asked to get better insight into your thought process.

In fact, there are no right answers to such questions, offering you the flexibility to respond in your own style. So, no need to rehearse. Just be confident. All the best!

Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About Eugene Casey

Eugene works in a busy employment agency in Chicago and has nearly 20 years of experience in finding clients the perfect job. His philosophy is simple, the right match for the right position is nearly always a win-win for both the employee and the company.

When he isn't working or writing for us, he enjoys cooking and exploring the United States, one state at a time.

He lives with his wife Lisa and their two German Shepherds, Wilber and Gus.

Related Reads

Other Articles of Interest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top