Home » Interview Questions » Lidl Interview Questions

Lidl Interview Questions

About Lidl Stiftung & Co

  • It is a German discount supermarket chain
  • Lidl operates over 12,000 stores across Europe and the USA
  • Headquartered in Neckarsulm
  • Lidl belongs to the Schwarz Group, (which also operates the hypermarket chain Kaufland)
  • The First Lidl discount store was opened in 1973

Lidl is renowned for its strong sustainability and CSR policy. The company has partnered with the NSPCC and Keep Britain Tidy, developed its own food redistribution program, and recycles over 90% of its waste.

lidl interview questions

General Interview Questions

Always remember while answering the questions about Lidl your main focus should be always customer service and customer satisfaction. Make sure you remain positive and consistent throughout the interview.

Best Interview Questions

We recommend you prepare a list of questions and practice them, as this will help you feel more prepared and relaxed at the time of the interview.

Here in this post, we will discuss some essential interview preparation strategies that range from focusing on your mindset to how to present your past experience in the best light possible.

Q1.Tell me about yourself

Ans: This is the most important point in your interview as you can change the course of the interview from here. Just report the stuff that you would like to talk about and the area on which the interviewer should ask you questions. It is one of the best interview tips that will certainly transform the result of your interview.

lidl interview question

Q2: What do you know about this “Lidl”?

Ans: Every interviewer asks this important question to test your commitment and seriousness levels about the opportunity you have. Ensure you do some research on “Lidl” before the interview. Here at the beginning of the post, we have provided few details about “Lidl”, to help you answer this question.

Q3. Why do you want to work for “Lidl”?

Ans: Take a break, think and answer based on the research you have done on “Lidl”. Mention about strong CSR (Corporate Social responsibility) activities of “Lidl.” Also try to relate your response to your long-term career goals to the corporate goals.

Q4: Tell me your greatest strength that makes you a strong fit for this position with Lidl?

Ans: The tricky part while answering this question comes in making sure the right strengths are highlighted. Try to showcase a strength that is more relevant to the type of work. You need not have hard skills as your strengths, but behavioral strengths, like flexibility, are especially important and can be complemented with capabilities.

Q5: What is your greatest weakness?

Ans: Be honest about your weak points and focus on the changes that you are making to improve your weakness. A good approach to handle this question is to be candid about an area you are working on. But it is also equally critical that you highlight how you have already started improving in this area, and the actions you are taking to improve on this weakness.

Q6: Take me through your career history. How have your previous positions prepared you for success in this role with Lidl?

Ans: As per reviews shared by other candidates, this is the most commonly asked question at Lidl. The company prefers previous retail experienced candidates. Talk to the interviewer giving a few examples about how your previous job experience has prepared you to do well in a role with Lidl.

the lidl interview questions

Q7: How would you deal with an upset customer?

Ans: When you work in a customer-facing role, it’s inevitable that from time to time you will encounter an angry customer. So the main 5 steps you should always follow while dealing with an upset customer are: Listen and agree, apologize, empathize, offer options and follow up. So your answer should be framed around these 5 aspects only.

Q8: What motivates you to do your best on the job?

Ans: The answer to this question varies from person to person based on personal preferences and choices, but good examples are: challenge, achievement, and recognition.

Q9: Are you willing to work overtime?

Ans: This is totally up to you. So, be honest. However, if you agree to work overtime, it will increase your chances of getting hired.

Q10: Are you willing to relocate, if required?

Ans: You should know the answer to this question even before you get to an interview. You should be clear on this if by any chance it comes up. Be honest and don’t agree just to get the job if you know that it is not possible for you to relocate. It can create a lot of problems later on in your job.

Q11: Why did you leave your last job?

Ans: Make sure you never refer to a major problem with management and never speak ill of co-workers or the organization. Keep smiling while answering and talk about leaving for a positive reason such as in search of a growth opportunity or a chance to do something special or any other forward-looking reasons.

the lidl interview question

Q12: Why should we hire you?

Ans: You need to only share how you meet almost all the criteria they are seeking and also have two or three additional abilities that they might not even know they need. Prove them you will also be a valuable asset for “Lidl”.

Q13: Do you have any questions for us?

Ans: It’s always better to be ready with some questions for the organization and interviewer. Always ensure your questions are related to the job opportunity. You should never ask questions related to a salary hike in the future or how you can earn extra. This will give the interviewer the impression that you are not reliable and will quit if you receive another suitable offer.

Conclusion

The key to a successful interview is preparation. No matter where you are in your professional journey, interviews can make you feel nervous and anxious. And believe me; it’s perfectly normal to feel this way. The good news is that you can embrace your interview by practicing the commonly asked questions beforehand. That will help you to feel better about interviews and perform better also. We wish you all the luck & hope you get the job you are preparing for.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About Eugene Casey

Other Articles of Interest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top