Home » Interview Questions » McDonald’s Interview Questions

McDonald’s Interview Questions

Crack Your Interview At McDonald’s

Congratulations, you have cracked the interview at McDonald’s. McDonald’s facilitates walk–in interviews and secondary interviews. Interviews at McDonald’s are known for being engaging and interesting. You need to prepare yourself well to give your best shot at the interview.

mcdonalds interview questions

McDonald’s offers a number of opportunities to young citizens of the USA who would like to learn and grow and earn good money at a young age. McDonald’s trains its employees on customer service skills, delivery patterns, and quick and timely service.

It inculcates team spirit and hires employees based on aptitude and an open attitude towards learning. McDonald’s encourages employees to give relevant references and you can carry a list of questions you would like to know at the end of the interview.

General Interview Questions for McDonald’s

Q – 1. What Do You Know about McDonald’s?

Ans:

  • McDonald’s is a popular quick-service restaurant
  • It has 40,000 outlets worldwide
  • McDonald’s is known for selling a wide variety of burgers such as hamburgers, cheeseburgers.
  • Chicken burgers along with fries, breakfast items, soft drinks, shakes, and desserts.
  • McDonald’s is a preferred choice for health freaks. It offers salads, yogurts, and juices.
  • 70% of sales are generated from drive-through in the US.

Q – 2. What Attracts You To Work for McDonald’s?

Ans: McDonald’s offers a vast range of opportunities to learn and grow. 50% of McDonald’s outlets are owned by franchisee owners and 75% of outlets are standalone restaurants headed by restaurant managers. McDonald’s welcomes people to work in a friendly but challenging environment. Employees of McDonald’s contribute towards delivering exceptional value to customers.

mcdonalds interview question

Q – 3. Why Are You The Best Choice for McDonald’s?

Ans: You can talk about skills like quick learning attitude, you will not face a challenge to learn about new products launched in McDonald’s. Another skill you have is you pay attention to the exact details for products and service delivery to enhance customer satisfaction. You can demonstrate a pleasing and pleasant personality to attract customers with a smile. This lets the interviewer know you are the best choice for McDonald’s.

Q – 4. How Many Hours Can You Work?

Ans: Be open and flexible to work for a good number of hours and earn money on an hourly basis with McDonald’s since in US McDonald’s operates 24×7.

Q – 5. What Kind of Employment Are You Looking At?

Ans: You can opt for both kinds of opportunities; part-time and full-time. During the interview, you can specify what kind of opportunity suits you the best. Your pay scale depends on the kind of opportunity you look at.

Q – 6. What Kind of Career Path Do You Want in The Future?

Ans: The interviewer wants to assess whether you see McDonald’s as a long-term employer or are you exploring McDonald’s to support yourself during your college days to earn some extra income during your summer or winter jobs. You can also take this as a potential opportunity to choose the restaurant industry as your preferred career choice.

Questions for Job Experience and Skills

Q – 1. What Kind of Experience Do You Have?

Ans: You can talk about your relevant skills and product knowledge and relevant years of experience in the restaurant industry which holds a better chance for you to get hired, for eg. You are being interviewed for a position of a cashier, you should use this opportunity to demonstrate relevant skills and knowledge which make you eligible to get hired for this position.

Q – 2. Why Do You Think Customer Service is Essential For McDonald’s?

Ans: You can be interviewed for the position of customer care executive who takes orders at the counter. For this, you need customer handling skills and the ability to deliver food in a timely and quick manner. McDonald’s believes that happy employees retain loyal customers.

the mcdonalds interview questions

It motivates employees to take care of customers and build long-lasting relationships. Therefore, customer service is an essential parameter for McDonald’s and requires specific skills.

Q – 3. State The Career Gap in Your Resume?

Ans: Be honest when you answer this question and give appropriate reasons and questions to explain why a career gap occurred in your Resume. Answer with integrity and self-confidence.

Q – 4. What Made You Look for a Job Change?

Ans: You can answer confidently by stating the various skills and knowledge you gain in your previous job. Let the interviewer know that you are now open to achieve new heights by exploring new challenges.

Q – 5. What Qualities Can You Gain from Animals?

Ans: You can answer this question smartly, by stating you can gain loyalty from dogs and home pets. You can be hardworking and a team player like honey bees. You can be street smart like dolphins. Try and showcase strength from elephants and you can take leadership skills from Gorilla.

Interview Questions for Customer Handling Skills

Q – 1. How Will You Tackle Unhappy Customers?

Ans:

1 Allow your customers complete freedom to share their pain areas.

2 Showcase care and empathy for customers.

3 Avoid playing a blame game where you find faults with customers and organizations.

4 Showcase problem-solving skills

5 Don’t make false promises.

6 Resolve the issue with confidence and enthusiasm to elevate the mood of an unhappy customer.

Questions for Assessment of Strength and Weaknesses

Q – 1. What Kind of Strengths Do You Have?

Ans: Use a positive approach to answer this question. You can use your relevant skillset and practical industry experience to shape the answer to this question. Each new skill you learn in your previous job can act as a strength when you answer this question in an interview.

Q – 2. What Kind of Weaknesses Do You Have?

Ans: Always talk about weaknesses that can hinder your career growth and suggest measures to improve that weakness and turn it into a strength. Never mention a skill as a weakness that is critical for the position you have applied for.

Q – 3. What Are The Factors Which Motivate You to Perform Better?

Ans: You can structure your answer well by sharing the following things:

  • You can meet task-oriented deadlines on time
  • Demonstrate you are open to learning from new opportunities that come your way.
  • Ability to create something new with a better idea
  • Work hard as a team player
  • Resolve each challenge with enthusiasm and courage.

Interview Tips and Attire

Q – 1. What Are The Necessary Documents for McDonald’s Interview?

Ans: You can facilitate the interviewer with the following documents which are:

1 You can bring 2 or more copies of your Resume

2 Carry a small notepad with a pen

3 Provide relevant references when asked

4 Carry a paper with questions you would like to ask at the end of the interview.

 mcdonalds interview questions guide

Q – 2. List Down Questions for Your Employer?

Ans:

  • You can find out about training programs offered by McDonald’s.
  • What can be working hours at McDonald’s?
  • The qualities expected from a top performer at McDonald’s?
  • What kind of employee benefits are offered to employees?
  • What are the components which create the best work culture for McDonald’s?

Q – 3. What Kind of Attire You Can Use for The Interview?

Ans:

  • Your hair must be neatly tied in a bun if you have long hair.
  • Avoid wearing heavy jewelry and tattoos.
  • Entry-level positions must dress in business casuals during the interview.

Q – 4. Do You Have a Record of Felony Convictions?

Ans: Be honest about any such records to get a fair chance to secure a job with McDonald’s.

Compensation and Benefits

Q – 1. Do You Have Math Skills?

Ans: You can answer this question by using relevant examples from real-life scenarios to demonstrate your ability to solve math problems during the interview based on real-life situations which are given to you.

Q –2. What Kind of Pay Scale Do You Expect?

Ans: You can answer this question with confidence based on researched facts about salaries offered for a particular job role. This gives you the power to negotiate well. Generally, entry-level positions receive the lowest level of salary. You can check salaries with colleagues or ex-employees through employment forums. This allows you to secure a pay scale that meets your requirements.

Q – 3. Why You Should Avoid Using The Term Fast Food During Your Interview with McDonald’s?

Ans: Fast food refers to people following unhealthy diet plans and suffering from obesity. As per the restaurant industry’s terminology, quick service restaurants is a term used to define restaurants like McDonald’s and other restaurants of similar nature of business.

Conclusion

Interviews at McDonald’s are the best way to assess you as a potential employee who has relevant knowledge and skills to complete the task at hand effectively. McDonald’s focuses on encouraging team spirit in employees and serving customers with exceptional customer service. The interview tool lays down basic guidelines which assist people to prepare well for the interview and secure a job of their choice.

McDonald’s offers an inclusive and diverse work culture and provides equal opportunities to employees from different backgrounds. Honesty and Integrity play a critical role in securing a decent job with the restaurant.

Make the most of your opportunity and grab this job with both hands. It is not tough to get through at McDonald’s however chances like these should not be wasted.

Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About Eugene Casey

Eugene works in a busy employment agency in Chicago and has nearly 20 years of experience in finding clients the perfect job. His philosophy is simple, the right match for the right position is nearly always a win-win for both the employee and the company.

When he isn't working or writing for us, he enjoys cooking and exploring the United States, one state at a time.

He lives with his wife Lisa and their two German Shepherds, Wilber and Gus.

Other Articles of Interest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top