Home » Interview Questions » Panda Express Interview Questions

Panda Express Interview Questions

Panda Express Interview questions facilitate new applicants to prepare themselves well for the interview at Panda Express. This is a Chinese food chain that aims to provide specific work opportunities to young, energetic, and dynamic professionals when the competition in the market is intense. With appropriate preparation, you can perform well at your interview with Panda Express.

panda express interview questions

The interview tips successfully guide you to perform well at the interview. Panda Express also offers multiple job roles which help you identify relevant skillset to ace your interview and secure a job of your choice. Panda Express offers dishes like appetizers, desserts, and drinks.

Job Interview Questions for Panda Express

Q – 1. Describe the key features of Panda Express in your own words?

Ans: Panda Express is a well-known quick-service restaurant that began as Panda Inn. The first restaurant of this food chain opened in 1973 in California. This restaurant specializes in American and Chinese cuisines along with continental appetizers, desserts, and drinks. The restaurant refrains from using MSG in their food.

Q – 2. Why is Panda Express your best employer?

Ans: If you are passionate about the restaurant industry and you can represent their products and services effectively, you will be able to secure a good job with Panda Express. Since the organization believes, the employees are also brand ambassadors for Panda Express. Employees must also encourage customers to write positive food and restaurant reviews to attract more customers at Panda Express.

panda express interview question

Q – 3. How will you use effective motivation techniques to motivate your team members?

Ans: The central idea of employee motivation works effectively in the restaurant industry since team spirit helps the restaurant to serve customers better. This helps them to earn profits, at the same time the restaurant can build customer loyalty in the long run.

Career Opportunity at Panda Express

Q – 1. If you are a manager with Panda Express, how will you contribute to the organization?

Ans. As a manager with Panda express your success and contribution lies in motivating your team members who assist you to serve customers better. This way you can structure your answer with a positive approach. You can also use different training programs and team activities to keep your staff motivated at work.

Q – 2. What is your specific career objective for the next 5 years?

Ans: This is a very tricky question and you should use basic job-research from the career website to structure this answer. You can also answer it based on your relevant work experience which helps you to provide a basic foundation to this question. You can also use the example of your role model to rise above the career ladder in the next 5 years.

Q – 3. Why should Panda Express invest in hiring you?

Ans: If you know that you are the best hire for Panda Express, you should be able to convince your interviewer about this. You should passionately talk about the organization and its products so that you hold a better chance to provide a sense of belongingness to the organization. The interviewer should get convinced that you are the appropriate fit for the job and the work culture of Panda Express.

Q – 4. If you need to fire any employee from your team, how will you accomplish this task?

Ans: You need to put the individual on a performance improvement plan for a specified period which ranges from 2 weeks to 4 weeks on a general note. If you find the person has improved, you may reconsider retaining the employee otherwise with the help of the HR team you can go ahead and terminate the employment.

panda express interview question tips

Q – 5. What will your previous reporting manager say about you in a reference check?

Ans: You should use a positive approach to answer this question and also highlight specific work experience along with specific skills which help you perform well at your job. Some of these skills include working well under severe work pressure and also using problem-solving abilities to tackle difficult situations at work.

Q – 6. Does Panda Express conduct any background checks?

Ans: Background checks are a normal process for Panda Express to assess the backgrounds of various employees they hire and to also protect the other employees and the customers.

Q – 7. What kind of work experience do you require to work with Panda Express?

Ans: Your work experience ranges from becoming a kitchen staff member who is good with specific culinary skills and prepares appetizing dishes which suit the taste buds of customers. The next role involves a server who deals with customers and also ensures food reaches them on time and in a fresh state. It is the server’s responsibility to ensure stale and contaminated food doesn’t reach the table. The store manager manages the entire operation for Panda Express and also overlooks the duties of kitchen staff and servers together.

Customer Handling Skills

Q – 1. How will you deal with an angry set of customers?

Ans: It is basic human nature that you cannot satisfy every customer who walks into your restaurant. You should specifically use strategies to deal with angry customers effectively. You must provide them an open platform to share their concern. Always empathize with your customers, demonstrate your care for them. You must ensure that customers receive the same level of service which is promised to them. This helps in the retention of customers at Panda Express.

the panda express interview question

Q – 2. What is the meaning of excellent customer service?

Ans: Excellent customer service refers to a reduction of service time for customers. The restaurant ensures all customers receive the same level of customer service as per the industry standards. Their main focus is to increase the level of customer satisfaction while serving customers. The restaurant employees also tend to go the extra mile to serve customers and delight them with their level of service. This helps them to retain loyal customers in long term and also helps increase the word of mouth publicity.

Strengths and Weaknesses at Panda Express

Q – 1. Name your major strength which helps you to achieve success at Panda Express?

Ans: Everyone indeed has a core strength that helps them to ace their career with the restaurant. The applicants need to be encouraged to identify such strength areas with appropriate examples.

Q – 2. Name the major weakness that can help you get a job with Panda Express?

Ans: Everyone has some amount of weaknesses in them. These weaknesses can get transformed into potential strengths to achieve career success.

Interview Tips and Attire

Q – 1. Suggest basic interview tips for Panda Express?

Ans:

  • Arrive a few minutes early for the interview.
  • Carry a notepad and pen.
  • You must have extra copies of your Resume.
  • Dress up in formal or business casuals as your interview attire.
  • Avoid using heavy jewelry, tattoos, as part of the attire.
  • Turn off your smartphone.
  • Use a proper body posture for your interview.
  • Get a goodnight’s sleep before your interview.

Bottom Line

Panda Express offers multiple job opportunities to new applicants. Every applicant must focus on serving customers better. Applicants with prior restaurant experience or experience in customer service get a better chance to work for Panda Express.

Panda Express focuses on developing the core strengths of its employees so that it can achieve profitable results. The interview tool is a popular set of questions designed to facilitate new applicants to ace their interview with Panda Express with a clear focus.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About Eugene Casey

Other Articles of Interest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top