Home » Interview Questions » TGI Fridays Interview Questions

TGI Fridays Interview Questions

About TGI Fridays

  • American restaurant chain
  • Operates in casual dining
  • Founded on March 15, 1965
  • The first store was opened in Manhattan.
  • The parent company is the Carlson Companies.
  • TGI Friday’s is an international chain
  • Have more than 900 stores across 60 countries
  • TGI Friday stands for “Thank God It’s Friday”

tgi fridays interview questions

Typical Interview Questions

Always remember to keep answers customer-focused, while demonstrating jovial and caring qualities during the TGI Friday’s interview. Make sure you remain positive and consistent throughout the interview, and thank the interviewer for his/her time, at the end of the talk.

Q1.Tell me about yourself.

Ans: The interviewer wants a quick two to a three-minute snapshot of who you are and why you are the best candidate for this position. So, as you answer this question, talk about what you have done to prepare yourself to be the best candidate for this position.

tgi fridays interview question

Q2. Why do you want to work for “TGI Fridays”?

Ans: Talk to the interviewer about your preferences for TGI Fridays. You can reply by saying that you really love the products and the services offered at TGI Fridays and you would be very proud to represent them. Also, admire the company’s dedication and perseverance to improve the supply chain on sourcing fresh meat.

Q3: What is your greatest strength?

Ans: This is time to shine. Just remember the interviewer is looking for only your work-related strengths. The perfect way to respond to this question is to express the skills and experiences which you can directly correlate with the offered job. Keeping this in mind, review the job description again and be ready with at least 2 strengths. This will ensure you are impressing the interviewer and you will also be prepared for the job at hand once you know your strengths.

Q4: What is your greatest weakness?

Ans: This is one of the most popular questions interviewers ask.  Make sure you handle it by minimizing your weakness and emphasizing your strength and stay away from personal qualities and concentrate on professional traits only.

tgi fridays interview questions tip

Q5: Do you agree with the phrase ‘The customer is always right?

Ans: The customer is always right is the basic mantra for almost all service organizations. The interviewer wants you to respond positively to this question. Better to go through TGI Friday’s mission and objectives and customer service statement, and include the same in your answer.

Q6: How would you deal with an upset customer?

Ans: Dealing with upset customers and complaints is an inevitable reality for any sales or customer support representative. Use words like acknowledge, apologize, sympathize, empathize, and accept responsibility while answering this question.

Q7: What is your greatest accomplishment?

Ans:  Now you have to present an accomplishment that shows you have the qualities that the company puts in and that are desirable for the position you are interviewing for.

Q8: Where do you see yourself in five years?

Ans: The interviewer really wants to see what you have thought about your future and gauge your ambition. He also wants to verify that this is not just a stop-gap position. You can state that you would love to see yourself in a management position.  TGI Fridays have management positions in various departments like kitchen, restaurant, and general manager positions where you can place yourself.

tgi fridays interview questions guide

Q9: Why did you leave your last job?

Ans: Just remember to never talk negatively about a current or prior employer. A possible reason to say you are looking for better growth opportunities or you are looking for a chance to work in a different industry.

Q10: Why should I hire you?

Ans: Read the job description properly and find the skills and experience required for the position offered. Then try to match the required skills to your own skillset and justify to the interviewer that you are the best choice for this position.

Q11: Are you willing to relocate?

Ans: Relocation is usually inevitable. This is completely up to you. Be honest and also don’t forget to probe the interviewer for more details about the same.

Q12: Do you have any questions for us?

Ans: This question gives you a fantastic opportunity to stand out from the crowd and show your knowledge and passion for TGI Fridays. Always have few questions prepared based on something you have found during researching about the company.

How to Prepare for the Interview?

TGI Fridays screens for friendly, helpful, and team-oriented employees. You should review your resumes properly, before the interview and make not of customer service examples and also relevant skills needed for the position. You should also research of TGI Friday’s food items to respond in a better manner to company-related questions.

tgi fridays interview question guide

Tips To Champ The Interview!

Here are some tips to help you practice before the interview.

1 Do thorough research about the role and company – To prepare for the interview, find out about the company, the position offered and the goals and responsibilities of the organization, and current business initiatives.

2 Be yourself – Be confident while answering and just be who you are. Make sure you are genuine in your answers. Become an expert about yourself.

3 Be ready with at least 3 to 4 examples that demonstrate your skills required for the position and your role. Practice, talk to yourself in front of the mirror and check your expressions and clarity.

4 Be ready with your questions – Be prepared to ask questions to the interviewer. Thoughtful and insightful questions demonstrate your level of interest in the job offered and prove that you are giving serious consideration to your potential fit.

Conclusion

Be ready to face the restaurant industry-related questions and should be confident in the kitchen and dining room areas. The interviewer is most likely to discuss scenarios related to customer and how to manage profit and loss among other things.

Don’t forget to refer to examples from your past experiences when asked about it. This will show that you have the relevant job skills and your chances of getting hired increase. All the very best for your interview, we hope you crack it and get the job.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About Eugene Casey

Other Articles of Interest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top