Home » Interview Questions » Walgreens Customer Service Associate Interview Questions

Walgreens Customer Service Associate Interview Questions

Walgreen Company is the second-largest pharmacy store chain based in the USA. Walgreens is a global leader in retail and wholesale pharmacy and operates more than 9000 stores in the US. Walgreens specializes in health and wellness products.

walgreens customer service associate interview questions

Your well-written resume and cover letter have already caught the attention of the hiring managers and now it’s time to prepare for the upcoming interview. Most interviews include several general questions which you should prepare beforehand. These may include questions relevant to your present job and interests as well as future goals and objectives.

Explore The Best Interview Questions Here!

You may be asked a few industry-specific questions also. Make sure to practice answering a few types of questions so that you will sail through the interview. The more you practice, the more confident you will be while presenting yourself to the interviewer.

It’s a great plan to brainstorm and jot down a few sample questions prior to the interview meeting. You can use the below-mentioned customer service associate interview questions to aid in your preparation.

Q1: Introduce yourself or Tell us about yourself?

Ans: Answering this question you should talk about yourself, a brief introduction of your family, about your achievements and hobbies and your future plans.

walgreens customer service associate interview question

Q2: What do you know about our company?

Ans: This question is asked to evaluate how much research you have done about “Walgreens”, prior to the interview and to judge your interest levels. So before your interview, spend some time researching about the company and its products and customer-friendly policies and be prepared to speak about them. If you have experienced something special about “Walgreens”, it’s the right time to highlight it.

Q3: What drew you to apply for this job?

Ans: To answer this question you need to be ready to get into the nitty-gritty of why you want to work with the people and why you want this job in particular. Just think about why you applied for this job and try to pinpoint why you would like to be in customer service.

Q4: Describe your ability to resolve workplace conflicts?

Ans: Conflict resolution needs emotional control and finding common ground. Remember to deal with aggressive customers, you need to stay calm, and listen to the customers’ complaints. So try to frame your response on both of these grounds. You can elaborate on your answer by providing an example from your previous experience where you have resolved and calmed an aggressive customer.

Q5: Describe what ‘Customer service’ means to you

Ans: The interviewer is trying to gauge your commitment to the role and gain insights into your customer service philosophy. You can reply by saying that to you ‘Customer Service’ is to serve customers with the best-suited product or service they are looking for and it’s all about maintaining a friendly and positive attitude.

walgreens customer service associate interview questions tip

Q6: What would you consider to be the most important personality trait needed to succeed with Walgreens and how do you exhibit the same?

Ans: The most important personality trait required for a customer service associate is an outgoing personality, to interact and assist customers. Tell the interviewer how much you enjoy getting to know regular customers and recommending new health-related products to them based on their past purchasing habits and interests.

Q.7: Tell me some incidence when you turned an unhappy customer into a delighted customer

Ans: Comforting an irritated customer is not an easy task, and delighting them is even more challenging. The interviewer is trying to assess your conflict-resolving skills and stress tolerance. Make sure that whatever incidence you put in the picture, highlights your high patience levels and problem-solving skills.

Q8: Do you have experience with Salesforce or other programs?

Ans: This question will be asked only if you are an experienced customer service representative. The interviewer wants to know what tools and software (like SAP) you have used and mastered in your previous or current roles.

Q9: What do you think are your biggest weaknesses?

Ans: This is a trap. Think of an actual weakness, something that is not an essential requirement for the offered job, and explain that you are working on improving upon it. This will prove that you are willing to learn, and striving to get better.

Q10: Why did you leave your last job? Or Why do you want to change job?

Ans: Try to explain that you are interviewing for this job just to boost your career and you are looking for some growth opportunities. It is not that you are moving away from a negative but towards a positive. If you were fired or let go from your previous job, be honest while answering, about whatever happened.

walgreens customer service associate interview questions guide

Tips To Champion The Interview

Want to top your upcoming interview?

Here are some tips to help you prepare before the interview.

1 Learn about the company – It is very important to get an understanding of the company you are interviewing for. Make sure you go through Walgreen’s company website (www.walgreens.com) and understand its goals, values, and mission. This will help you talk about them with the interviewer.

2 Use the company’s product and have product knowledge – It would be better if you use a few products from Walgreens and try to demonstrate your product knowledge during the interview, to impress the interviewer.

3 Prepare your answers for commonly asked interview questions- Make sure you rehearse your answers to the most commonly asked questions.

4 Read the job description more than twice – Try to highlight specific sections and skills that are the most important for the position. Also, recall suitable examples from your past work experience that match the requirements. This helps you to prove that you are the best fit for the job.

Conclusion

Making a great first impression and representing your best qualities during an interview increases your chances of getting the job. By preparing beforehand for the interview you can impress the interviewer and get hired. Make sure you follow the tips mentioned above before you go for your interview. These are a few things that will help you stand out and get noticed.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About Eugene Casey

Other Articles of Interest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top